srijeda, 09.09.2009.

One sweet love.


Oprostiti se od grada znači uklesati u sebe sve njegove bore koje je doživio s tobom. On koji je u svojim danima stajao uz tebe, i koji ti je dao i otvorio sebe i kojeg si na kraju upisao u sve svoje buduće priče. Grad u kojem su promjene bile slične sekundama. Prvo misliš da te ne želi jer ga ne znaš, izgleda ti moćno i veliko, a ti još uvijek držiš svoje zgrčene ruke na prsima jer ti je teško otvoriti prste. Grad ti se onda jedne večeri, uz kišu koja ti stalno mazi kosu, jer se tako umiljava, umili i umiri u tebi.

Pričaš mu niz vjetar nadajući se da te neće čuti koliko te strah, otireš noge uz njegove rubove i puštaš misli. No, svaki vjetar ti vrati njegovu podršku i izbor. Vaše prijateljstvo se ne dogodi preko noći. Ulažete jedno u drugo, svaki miris i svaki pokret koji je na početku izgledao trapav i nezgrapan, postane sigurniji i umirujući. Nije ga teško zavoljeti jer ti svakodnevno daje znakove prihvaćanja u obliku novih ljudi za koje jedva čekaš nazvati ih prijateljima, svojom malom obitelji.

Ulica s drvoredom japanskih trešanja, koja u proljeće izgleda kao da je posuta rozim snijegom, ti postane sinonim za ključeve koje nosiš u torbi.

Njegov miris i zvuk nosiš kroz san, otvoriš oči jednoga jutra i vidiš svoje ruke koje više nisu u grču. I nazoveš to onom riječi koju ne izgovaraš često, a koja sažime sve tvoje iznutra: ljubav, jer i jesi zaljubljen. I to ti on pruži nepovratno i zauvijek. Omota te svojom zelenom bojom rasta.

Ti sam postaneš jedan od njegovih obožavatelja i svako jutro mu uputiš privatnu molitvu zahvale. Jer te voli kao dragog prijatelja. Voli te jer si ga jednom nazvao domom, i jer će te bez obzira na povratak u svoju zemlju, uvijek smatrati svojim milim djetetom koje je u njemu dobilo krila.


| 21:12 | Aj ti reci! (6) | Za print mašinu. | #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


Komentari On/Off


''Sve ono što jesmo je rezultat onoga što smo mislili.''
Buddha

Svi tekstovi na minervariranje.blog.hr zaštićeni su Zakonom i zabranjeno je distribuiranje bez pristanka autorice. Minerva*Riranje © 2006-2012
eXTReMe Tracker