četvrtak, 09.07.2009.

Ako vas zamolim lijepo, poslušajte me.

Ako još uvijek ne znate što bi ovog ljeta, preporučila bi vam tri stvari.

1. ''Vodoriga'', Andrew Davidson


Suvremeni neimenovani cinik, prekrasna izgleda, seksualno vrlo iskusan muškarac, ovisan o kokainu, vozeći se u svojem automobilu mračnom cestom doživi nesreću u kojoj zadobije nevjerojatno bolne i strašne opekotine po tijelu.

U agoniji od boli, u bolnici sklapa pakt sam sa sobom – čim mu dopuste izaći, počinit će samoubojstvo – jer sada nije ništa više doli čudovište – tjelesno, duhovno i duševno. No, pokraj njegova kreveta pojavit će se jedna od pacijentica na psihijatriji, Marianne Engel, prekrasna žena plavo-zelenih očiju i neukrotive kose, kiparica specijalizirana za izradu vodoriga, kamenih kipova koji, smješteni na zgradama, najčešće služe kao žlijeb – odvod za oborine, žena uvjerena da su u srednjovjekovnoj Njemačkoj njih dvoje bili ljubavnici.

Marianne će ispričati priče o nezaustavljivoj, ali podjednako i tragičnoj ljubavi, koje se protežu od viktorijanske Engleske do Italije u vrijeme kada je u njoj harala kuga, od feudalnog Japana do Islanda u vrijeme Vikinga, priče u koje će uvući i svog sugovornika koji će otkriti da se polako ali sigurno vraća u život, a u Marianne (ponovno?) zaljubljuje.

Knjiga s kojom sam se ja zadnjih tjedana budila i išla spavat, pokušavajući što sporije čitati samo da ne bi završila.

2. Federico Aubele i 3. Natalia Clavier


Dobrodošli u Argentinu, zemlju koja je 2002. bankrotirala i u koju je iste godine ušao MMF. Kužite foru? Iako je MMF bio u Argentini, ipak se glazbeno nisu predali. A ni ja bogme u potrazi za novih zvukovima.

Federico Aubele je predivan u svakom smislu. Nije on otkrio toplu vodu, ali ovaj zvuk me piknuo na pravo mjesto. Natalia Clavier je curka koja je s njim pjevala dok prošle godine nije izdala album ''Nectar''.



Znate koja je profesija najjača u Buenos Airesu? Psihologija. A zašto, zašto?


| 09:48 | Aj ti reci! (12) | Za print mašinu. | #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


Komentari On/Off


''Sve ono što jesmo je rezultat onoga što smo mislili.''
Buddha

Svi tekstovi na minervariranje.blog.hr zaštićeni su Zakonom i zabranjeno je distribuiranje bez pristanka autorice. Minerva*Riranje © 2006-2012
eXTReMe Tracker